Jdi na obsah Jdi na menu

DDÚ - záchranná vesta...

3. 4. 2013

   Hudba v životě lidí – jakou plní roli? Dokážeme si život bez hudby v běžném životě ještě představit?

Hudba provází lidstvo od pradávna. Nejprve plnila roli rituální, náboženskou a postupně se stala formou zábavy. Revoluce nastala ve chvíli, kdy se lidstvo naučilo hudbu zaznamenat a člověk si tak mohl pustit hudbu kdykoli se mu zamane. Druhou převratnou věcí se stal „vynález“ videoklipu, tedy pozvednutí hudby na audiovizuální zážitek.

 

2.1 Jak se změnila role hudby v životě lidí za posledních padesát let?

2.2 Má v současné době šanci na úspěch písnička, která nemá svoji video podobu? Dosáhl by PSY a jeho Gangnam Style takové popularity bez videoklipu?

 

2.3 Jak se hudba bude vyvíjet  v následujících 20 letech. Budou se rodit velké hvězdy, které se dokážou na vrcholu udržet i několik desítek let, nebo je budoucnost v hvězdičkách jednoho dvou hitů?

 

2.4 Jakou roli hraje hudba ve vašem životě? Myslíte si, že to, co posloucháte, vyjadřuje i váš životní postoj a styl? Je pro vás důležité, co poslouchají vaši kamarádi a partneři?

 

Ke zpracování si vyberte nejlépe pouze jednu podotázku, maximálně dvě související, ale výsledkem musí být souvislý text, nikoliv izolované odpovědi! Volný útvar - úvaha, příběh, báseň... cokoliv...

Odevzdáním práce student souhlasí s případným zveřejněním, v opačném případě úkol neodesílá!

 

Termín do 14. 04. 2013 do 22:00 hodin.

 

Na konci každého příspěvku uvede autor své jméno a příjmení, SPŠST, Panská 3, Praha 1

Samotný soubor pojmenujte jménem a příjmením autora!!!

Výhradně soubory formátu .doc, .docx nebo .txt.